середу, 23 листопада 2022 р.

Вечір-реквієм «Холодний подих згаслої свічі»

 Сьогодні в Ужгородській публічній бібліотеці відбувся вечір-реквієм «Холодний подих згаслої свічі» 🕯️присутні запалили свічку та  вшанували  пам'ять безневинно померлих від голоду людей у 1932–1933 рр. Ведуча заходу ознайомила студентів Ужгородський музичний коледж імені   Д. Є. Задора   із трагічними сторінками тих страшних подій нашої історії, що примушують стискатися людські серця. 

Голод…🌾 Це страшне слово повертає нас у далекі роки. Український народ 26 листопада у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Доповненням до вечора була виставка-інсталяція «Біль душі та пам'ять серця», на якій експоновані різноманітні книги та посібники, що розповідають про причини та наслідки голодоморів. 

В кінці вечора ведуча вкотре нагадала, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, а тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.









Немає коментарів:

Дописати коментар