середу, 2 листопада 2022 р.

Літературно-пізнавальний вечір «Г. Сковорода – просвітитель, філософ і письменник»

 Сьогодні в читальному залі Ужгородської публічної бібліотеки пройшов літературно-пізнавальний вечір «Г. Сковорода – просвітитель, філософ і письменник» до 300-річчя від дня народження величного філософа, мислителя та знаного українського письменника, педагога, Григорія Савича Сковороди, який і через  три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу.

 Вечір пройшов у цікавій ігровій  формі. Студенти Ужгородського фахового музичного коледжу ім. Д.Задора  розгадували  кросворди, складали та зачитували  цитати великого мислителя, складали пазли, читали байки та  визначали їх  сенс і мораль.  

Усі учасники та присутні дізнались багато нового про видатного філософа, задумались над сенсом життя, над поняттями дружби та любові в житті кожної людини. Студенти глибоко переконалися: велич Григорія  Сковороди полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.











Немає коментарів:

Дописати коментар