середу, 27 березня 2019 р.

Студенти Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора здійснили віртуальну подорож по незвичним театрам світу

27 березня Міжнародний день театру. З  цієї нагоди в Ужгородській центральній міській бібліотеці відбулася віртуальна подорож «Незвичні театри світу». Запрошені студенти Ужгородського музичного коледжу ім. Д.Задора  мали змогу помандрувати незвичними за формами і змістом відомими і маловідомими театрами  світу, зокрема, Сіднейський оперний театр,Мультимедійний театр, Zibo Grand Theatre, Busan Opera House та інші.
В останні роки з’явилося чимало вельми незвичних театрів, при чому це стосується не тільки змісту , але навіть форми будівель.
Це і Сіднейський оперний театр, який є одним з шедеврів світової культури та включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, це і Мультимедійний оперний театр Busan Opera House в м. Пусан (Південна Корея).
Окремо і багато можна розповідати про Плаваючу сцену в м. Брегенц в Австрії, який  щорічно на фестивалі опери приймає групи оперних театрів усього світу. Головна прикраса цього фестивалю – велика плаваюча сцена з грандіозними декораціями, яка ще й рухається.
Ще одною родзинкою в світовій культурі і архітектурі є Театр в Гуанчжоу побудований так, що нагадує величезну акулу, яка немов розкрила свою світящу щелепу. Назва цього театру — Guangzhou Opera House.
Цікаво і незвично також виглядає Zibo Grand Theatre, що знаходиться в Китаї в провінції Шандун. Його будівля, виглядає як куб, що стоїть в оточені води, нагадуючи цим плаваючу сцену у місті Брегенц. Відмінність в тому, що театр не рухається.
  Але крім цих незвичайно фантастичних театрів присутні здійснили віртуальну подорож.     

Немає коментарів:

Дописати коментар