середу, 8 лютого 2023 р.

Медіа - тренінг «Через медійну грамотність – до інформаційної незалежності».

 8 лютого в Ужгородській публічній бібліотеці пройшов  медіа - тренінг «Через медійну грамотність – до інформаційної незалежності». 

Бібліотекарі читального залу розповіли студентам Ужгородський музичний коледж імені   Д. Є. Задора про  те, що бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.

Разом зі студентами аналізували що таке «пропаганда», які види  і як їх розрізнити та ознайомилися з деякими «журналістськими жаргонами».

На прикладі фотографій аналізували техніки, які використовують в пропаганді. Студенти наводили приклади з різних джерел інформації, знайомилися з випадками, коли інформацію  перекручують, спрощують факти і як це все впливає на підсвідомість людини. На протязі години студенти активно дискутували та отримали багато цікавої інформації та практичних навиків у розпізнанні маніпулятивних технологій, які використовуються у  ЗМІ. Також студенти навчилися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та створили свій власний медіа-продукт.












Немає коментарів:

Дописати коментар