четвер, 16 лютого 2023 р.

День Єднання українського народу.

 #UAразом #День_Єднання

💙💛

Сьогодні, 16 лютого, вдруге в історії відзначають День Єднання українського народу. Цю дату було започатковано минулоріч у відповідь на погрози про те, що росія розпочне повномаштабне вторгнення саме 16 лютого. 

📚📖📒

1. Анна Третяк "Квітуча Україна"

Віковічні гори та швидкоплинні річки, темні печери і широкі степи, розкішні палаци, нездоланні замки... Ви любите подорожувати? Вiдкривати для себе нові місця, дізнаватися про їхню історію, уявляти їхнє майбутнє?

Подорожі - це можливість відкрити таємниці минулого чи просто отримати нові враження, а згодом поділитися ними з друзями.

Подорожуючи з цією книжкою, ви побуваєте у багатьох куточках України та дізнаєтеся, наскільки дивовижною є наша держава.

У кожній області є місця, які вражають, захоплюють, причаровують і назавжди за i лишаються у пам'яті людей, які там побували.

Ця книга створена для тих, хто хоче ближче познайомитися з Україною, торкнути ся багатств нашого краю та відвідати його цікаві місцини. Можливо, саме це видання надихне вас на реальні подорожі.

2. Сергій Удовік "Україна. Історія великої Держави"

У книзі читачам вперше пропонується ілюстрована історія України з прадавніх часів і до наших днів в контексті геополітичних подій. Історія України розглядається з позиції становлення міського (буржуазного) демократичного суспільства і боротьби міської християнської цивілізації з архаїчним сільським традиційним світом. Велика увага приділяється мультикультурним і мультиетнічним основам становлення України. Книга проілюстрована 565 фотографіями і 8 картами.

3. Мстислав Чернов "Незалежні"

Здається, що може бути простіше, ніж розпочати таку книгу. Сучасна історія України бере свій відлік від Дня Незалежності. Але це не так. Незалежність - це не лише прапор, внесений до Парламенту, не лише голос, відданий на референдумі, це боротьба, яка починається задовго до того, як було підписано Акт і віддано голос. Вона триває впродовж десятиліть, сотень років. Незалежність - це рух до свободи. Так само й фотографія - не відбиток на папері або зображення на екрані. Фотографія - це процес сприйняття реальності та перетворення її на символ. Тому ми теж почнемо із символу.

4. Оксана Щирба та Олександр Ільїник "Україна. 30 років незалежності"

Унікальна книга у трьох томах про події, що відбулися в Україні з 1991 по 2021 рік. Видання присвячене тридцятиріччю Незалежності України. Кожна глава - розповідь про один рік життя країни. У книзі йдеться про політичні, економічні, соцiальнi, вiйськові, культурні, освiтнi та інші умови, в яких перебувала краïна в той чи інший рік.

Українці - ми сильні та єдині. Бережіть себе і пам'ятайте, хто наш справжній ворог. Переможемо!




Немає коментарів:

Дописати коментар