середу, 21 грудня 2022 р.

Презентація книги «Ужгородський некрополь Кальварія»

 Сьогодні в Ужгородській публічній бібліотеці відбулась презентація книги «Ужгородський некрополь Кальварія», яку можна вважати унікальною і на всеукраїнському рівні. Автори видання – відомі краєзнавці Людвіг Філіп, Борис Жулканич та Людмила Сахарова зібрали багатющий матеріал з історії ужгородських кладовищ – Замкового, мікрорайону «Шахта», Капушанського, Радванського, Горянського, Дравецького, Доманинського, Єврейського і, звичайно, Кальварії.
Презентація відбулась за участі одного з авторів видання Бориса Жулканича, який розповів,  що саме спонукало його до написання цієї книги та про співпрацю з іншими авторами. Про те,  як працювали над виданням, досліджували матеріали, унікальні пам’ятки, які мають надзвичайну історичну цінність.
Своїми думками про видання поділився краєзнавець Мешко Янош, який відкрив  багато цікавих і маловідомих фактів з історії краю. 
Книга про вічне... Про місця поховань в древньому Ужгороді та історію єдиної і унікальної в Україні історико-архітектурної, сакральної пам'ятки Закарпаття.






Немає коментарів:

Дописати коментар