середу, 7 грудня 2022 р.

«16 днів проти насильства»

 З 25 листопада до 10 грудня в усьому світі проводиться акція «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

З цієї нагоди в Ужгородській публічній бібліотеці пройшла зустріч  представників  Регіонального центру з надання БВПД (Безоплатної вторинної правової допомоги) в Закарпатській області зі студентами Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора .

Представниця Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області  Лариса Фучко зазначила,  що від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України українці зіткнулися із безпрецедентним рівнем насильства, пов’язаного з війною.

Директор Ужгородського місцевого центру БПД Михайло Давиденко нагадав студентам про 5 видів насильства, як правильно діяти якщо стали безпосереднім свідком насильства і куди потрібно звертатися. 

 «16 днів проти насильства» –це нагода ще раз нагадати студентам про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.







Немає коментарів:

Дописати коментар