вівторок, 28 червня 2022 р.

Благодійна книжкова акція «З книгою до перемоги»

 28 червня  на  наб. Незалежності відбулася  благодійна книжкова акція «З книгою до перемоги».Організаторами акції є Ужгородська публічна бібліотека, ініціаторами виступили ужгородські поетеси Марина Попович-Павлік та Оксана Андрейкович.

На акції були присутні закарпатські письменники Василь Густі, Юрій Шип, Марина Попович-Павлік, Оксана Андрейкович та Інна Магас, які зачитали свої поезії та розповіли про свою творчість. Також, на акції відбувся дебют поетеси Аліни Драгун – Івашкович. Дуже щирий і емоційний виступ доцентки кафедри мистецьких дисциплін, заслуженої працівниці культури України Оксани Шип, яка зачитала вірші Марини Попович-Павлік, розчулив майже всіх присутніх.

Висловлюємо подяку всім письменникам, які не змогли бути особисто присутні на святі, але передали свої книги. Це Андрій та Наталія Дурунда, Ірина Густі, Вікторія Андрусів, Василь Мулеса, Ганна Томенюк, Марія Купарь, Анастасія Маргіта та багато інших корифеїв закарпатської літератури.

В рамках заходу учасники мали змогу  поспілкуватися з автором, придбати книгу з автографом, взяти участь у  лотереї, замовити вірш та отримати подарунки. 

Прикрасили свято виступи учасників танцювальної студії «Перлинка», танцювального колективу учнів Ужгородської загальноосвітньої школи № 6 ім. В.С. Гренджі – Донського та музичні виступи вихованців Ужгородської школи мистецтв Марії Басараб, Анастасії Галубки,  Антона Дем’яна та Андрія Пишки (керівник Неля Швайгер).

Несподіваною родзинкую на «вільному мікрофоні» стали сестрички Тодер Злата (4 р.) та Соломія (5 р.), які виконали Гімн України та українську народну пісню «Ой, у лузі червона калина» акапельно.Волонтерами на благодійній книжковій акції була ГО «Волонтери Закарпаття». Всі отримані кошти будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.
Книги, які залишилися після акції, будуть передані до військових шпиталів, де наразі перебувають на лікуванні наші захисники.




Немає коментарів:

Дописати коментар