середу, 22 червня 2022 р.

Перегляд документального фільму "БІОТОП"

 Сьогодні в Ужгородській публічній бібліотеці відбувся перегляд документального фільму "БІОТОП" від #кіноклубмедіапросвіти #кіноклубDocuclub . Модераторка  показу – Лариса Шувалова, волонтерка Ужгородського центру безоплатної правової допомоги.

20 червня країни світу відзначають Всесвітній день біженців.  На сьогодні біженці − це одна з найбільш гострих проблем сучасного світу. Війни, стихійні  лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені покидати свої домівки й шукати кращого життя деінде. Ця тема документального фільму молодого німецького режисера набула нового змісту для українців з початком повномасштабної військової російської агресії. 

Оксана Дудаш - начальниця відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області, розповіла про порядок надання пезоплатної вторинної допомоги. 

Марія Рішко, завідувачка сектору Ужгородське бюро правової допомоги центру з надання БВПД, розповіла про пільгову категорію осіб права на безоплатну вторинну правову допомогу, а саме: біженців та внутрішньо переміщених осіб. Також розповіла присутнім  про проблемами з якими звертаються до них вимушені  переселенці.

Присутні дізнались загальну інформацію про явище вимушеної міграції у світі. Обговорили фільм, який  змусив замислитися над тим, як порушуються права людини в контексті біженства та міграції.





Немає коментарів:

Дописати коментар