суботу, 4 грудня 2021 р.

«Їх подвиг вкарбувався у життя»

 14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ця пам'ятна дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Сьогодні в Ужгородській публічній бібліотеці пройшла година реквієм  «Їх подвиг вкарбувався у життя». Присутні були ознайомлені з жахливими фактами  Чорнобильської катастрофи,  переглянули відеофільм, який  змінив уявлення поняття "мирний атом".

Захід розпочався з  вшанування  пам'яті загиблих у наслідок Чорнобильської аварії.

В цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки, жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.





Немає коментарів:

Дописати коментар