пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Літературний вечір – спогадів «Велетні закарпатського письменництва»

 Напередодні відзначення ювілеїв Івана Чендея та Петра Скунця  в Ужгородській публічній бібліотеці пройшов літературний вечір – спогадів «Велетні закарпатського письменництва».

Ведучими заходу були бібліотекарка читального залу Андріана Гузак та поет, педагог, журналіст Михайло Бабидорич.

Ведучі  привітали присутніх і поділилися думками щодо величі постатей, ушанувати яких зібралася аудиторія. «Нині ми відзначаємо 100-річчя Івана Чендея та 80-річчя Петра Скунця – ювілеї двох великих українських письменників, громадських діячів…» з такими словами розпочався літературний вечір.

Запрошеними  гостями на заході були письменники, які товаришували і співпрацювали з ювілярами.

Закарпатський письменник, байкар, поет-пісняр Юрій Шип зазначив, що Іван Чендей, був сильною особистістю, який був вимогливим до себе, його принциповість вражала прямотою слова. З Петром Скунцем Юрій Васильович товаришував  і пам’ятає його як доброго друга, який мав незрівняний талант.

Іван Хланта  - фольклорист, літературознавець, бібліограф розповів шановній аудиторії цікаві відомості, про те, що Іван Чендей та Петро Скунць були не тільки прозаїками, але й фольклористами.

 На захід завітав мистецтвознавець, професор, академік Михайло Белень, який розповів,  про тісну співпрацю з Петром Скунцем, про те що саме він виготовив екслібрис до книг І.Чендея та П. Скунця.

Своїми спогадами та спільними проєктами поділився ужгородський вчений, педагог, поет Михайло Бабидорич.

На літературному вечорі звучали уривки з повістей Івана Чендея та вірші Петра Скунця, які декламувала бібліотекарка Світлана Дячук.

Доповненням до літературного заходу стала фотовиставка відомої ужгородської поетеси та педагогині Ольги Тимофієвої «Життя в погляді».





Немає коментарів:

Дописати коментар