вівторок, 27 червня 2017 р.

Круглий стіл до Дня Конституції

27.06.2017 року в Ужгородській міській бібліотеці було проведено круглий стіл до Дня Конституції України. Працівники бібліотеки розповіли присутнім чому важливо знати і дотримуватися Конституції. Адже, Конституція – запорука цивілізованого життя. Конституція декларує права людини та забезпечує їх дотримання. Від того, наскільки ти знаєш свої права, залежить і твій добробут, і кар’єра, і те, яку користь ти можеш принести суспільству.
Без знань у цій сфері часом буває дуже непросто, адже підростаючому поколінню, все частіше доводиться спілкуватися на діловому рівні, а тут без знання своїх прав ніяк не можна. Як кажуть: «Попереджений – значить, озброєний».
З вступним словом виступила бібліотекар читального залу Зейкан Наталія та присутнім було продемонстровано фільм «Історія Української Конституції», «Навіщо нам Конституція».
У Законі, а тим більше в Конституції, кожне слово, кожна кома мають важливе значення. І все ж найважливішим в Основному законі є другий розділ: «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Все інше — заради цього, адже держава твориться та існує задля людини. За переліком прав і свобод та за їхнім змістом Конституція України належить до найдемократичніших конституцій світу. В ній враховано традиції українського народу та історичний досвід усього людства,- сказала на завершення бібліотекар Зейкан Н.



Немає коментарів:

Дописати коментар