середу, 22 лютого 2017 р.

Вечір - пам’яті Небесної Сотні "Ще спала затуманена земля, а небо вже здригалося у злобі..."

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

20 лютого указом Президента України Петра Порошенка встановлено День пам’яті Героїв Небесної Сотні.
З цієї нагоди в Ужгородській центральній міській бібліотеці  пройшла година пам’яті «Ще спала затуманена земля, а небо вже здригалося у злобі…».
Головною метою заходу було вшанування пам’яті загиблих героїв. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!
Учасники заходу, студенти  І-го курсу Ужгородського державного музичного училища імені   Д. Є. Задора, ознайомились з книжковою виставкою «Від революції гідності до гідного життя», на якій представлено книги, присвячені  подіям на Майдані.
Також, присутнім був продемонстрований відеофільм, який нагадав буремні дні 2013-2014р., його найважливіші віхи.
 Цими подіями українці продемонстрували свою Європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та героїв, які загинули під час антитерористичної операції.
Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися  на Майдані, не залишили байдужими. Важкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.
Студенти вірять, що Небесна Сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. Кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар