середу, 15 червня 2016 р.

Презентація художніх творів "Матінка Природа малює" Маріанни Солтук

15 червня в Ужгородській міській бібліотеці відкрилася виставка живопису «Матінка Природа малює» художниці – аматора Маріанни Солтук.
Виставка відкрилася у мистецькому клубі «Арт-Панорама», яка діє на базі Ужгородської міської бібліотеки.

Виставка демонструє ранні роботи авторки. Художниця почала малювати у віці 52 роки. Наступні роки - це роки нового захоплення малюванням та самостійного навчання способу виконання малюнку в техніці пастель. Основні об’єкти - пейзажі. Майстриня працює зараз над виконанням іменних ікон, портретів, натюрмортів, пейзажів.
Ведуча заходу бібліотекар читального залу Андріана Гузак відмітила,що чудові роботи художниці налаштовують на певний настрій , дарують відчуття прекрасного, спонукають насолоджуватися життям кожен день. 
Талановита художниця-аматор відома своєю любов’ю до Карпат та Криму. За її словами саме наші величні карпатські гори надихають на створення картин.
На захід завітало багато друзів, колег та близьких. Для багатьох друзів та сусідів стало несподіванкою, що п. Маріанна має таке захоплення.
«– Ми живемо в одному підїзді більше 20 років і дружимо, але я навіть і не думала, що Маріанна Дмитрівна малює. І дуже здивувалася, коли побачила афішу в під’їзді» - розповідає сусідка Ольга Федорівна.
З великим захоплення відгукувалися також і колеги – вчителі ЗОШ №3. «Крім того, що п.Маріанна надзвичайно талановитий педагог, вона й ще креативний дизайнер по оформленню та сервіровці столів» - зазаначає її колега Наталія Гребченко.
На захід завітав також професор Київського торгівельно-економічного інституту Ужгородського філіалу Ігор Брітченко, який запропонував підтримку в такій прекрасній справі, яке робить художниця.
Вокальна студія "Solo mio"(кер.Тетяна Бабець) СЦД Ювентус привітали п. Маріанну з музичним подарунком. Вокалістка Марина Кушнір виконала пісні "Карпати" та "Все для тебе"
Сама художниця має особливе бачення світу, зі своїм духовним життям, яке вона втілює у пейзажі.









Немає коментарів:

Дописати коментар