вівторок, 2 лютого 2016 р.

«Уроки Голокосту: мужність і співчуття»

27 січня в Ужгородській центральній міській бібліотеці до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту відбулася бесіда-реквієм . Захід розпочався з хвилини мовчання в пам'ять за загиблими 1941-1943рр. Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безневинних…
Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу. Трагічне повсякдення цих років віддзеркалюють архівні документи, спогади очевидців. 
Голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного розв’язування єврейського питання». Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи європейського єврейства у роки світової війни. Вона стала тією сходинкою, переступивши яку нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.
Працівники бібліотеки Світлана Баран та Лейла Мамедова в своїй доповіді розповіли студентам Ужгородського музичного училища ім. Д.Задора про масові розстріли єврейського населення у Бабиному Яру. Також багато інформації присутні дізналися про табір «Освенцим», Мерлікову балку та про розстріли біля Бердянського мосту. 
На завершення заходу було продемонстровано короткометражний фільм про події тих часів. 
Для всіх бажаючих в читальному залі представлена книжкова виставка «Скорботна свічка пам’яті святої».




Немає коментарів:

Дописати коментар