середу, 24 червня 2015 р.

«Конституція України – оберіг нашої держави»

Сьогодні в нашій бібліотеці відбулося засідання круглого столу,  приуроченого до 19-ї річниці Конституції України.
Ми стали свідками і учасниками доленосного звернення творення новітнього українського суспільства, свідками доленосного звернення Верховної Ради України до українського народу та громадян України всіх національностей . Довгим та тернистим шляхом йшла Україна до цього дня і як не згадати більш як тисячолітній досвід суспільної та політичної консолідації українського народу, що ліг в основу фундаменту Основного Закону. 
Засідання круглого столу відбулося в цікавій та невимушеній атмосфері. Бажаючи активно висловлювали свою думку, ділилися спогадами та переглядали відео-презентацію з історії прийняття Конституції України.
Запрошеним гостем був доктор історичних наук, професор Ужгородського національного університету, письменник та журналіст, член національної спілки письменників України – Федака Сергій Дмитрович  ,  який ознайомив  присутніх з подіями, які відбувалися  28 червня 1996 року. Під час екскурсу всі ніби перенеслися в  день прийняття Основного Закону.  

Бабкіна Анжела Олексіївна – головний спеціаліст Ужгородського міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  зробила наголос  на тому, що саме молодь  - майбутнє нашої країни,  яку потрібно виховувати та  прививати любов до Батьківщини. 
Депутат Ужгородської міської ради - Щадей Віктор Іванович з великим задоволенням долучився до діалогу . Він підтримав  думку присутніх та підкреслив віковічне прагнення  народу бути господарем у власному домі.
Конституційний процес в Україні не завершується прийняттям Основного Закону. Українське суспільство повинно розвиватися, дотримуючись цього важливого документа, реалізуючи його в життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар