вівторок, 5 травня 2015 р.

17 дівчат

 29 квітня в бібліотечному кінозалі Ужгородської міської бібліотеки відбулася чергова кінотусовка у рамках проекту «Майбутнє варто планувати». Організатором кінопоказу та спонсором солодкого столу виступив БФ «Центр громадських ініціатив»(м.Перечин), в рамках програми «Здоров’я жінок України».
Молодь, ознайомилася з проектом ,переглянувши соціальну рекламу «Майбутнє варто планувати» та відеоролик «Про зародження дитини».
Перед початком кінопоказу глядачі змогли відгадати сюжет фільму. На екрані був «своєрідний пазл» малюнків, з яких потрібно було скласти розвиток подій стрічки, було багато креативних ідей.
Саме фільм «17 дівчат» , заснований на реальних подіях 2008 року у Франції . Старшокласниця завагітніла , потім жартома запропонувала зробити це ж своїм подругам для того, щоб « вирватися із замкнутого кола » школи і відсутність розуміння з боку батьків - подруги погодилися. По ланцюжку «вірус вагітності » почав передаватися іншим дівчатам в школі. Одна дівчинка навіть заплатила хлопцю, щоб завагітніти і приєднатися до вагітних. Інша симулювала вагітність, щоб бути в групі, за що потім була вигнана . Кульмінація фільму досить неочікувана,яка показує що реальність дуже далека від підліткових мрій. 
Після перегляду стрічки було чимало рекомендацій провідного спеціаліста, психолога Ужгородського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Геби Тетяни Андріївни. Фільм досить сюжетно складний – в ньому підліткові необдумані вчинки: «завагітніти за компанію»,куріння, алкоголь під час вагітності,роль лідера, бунтарство проти батьків та школи. Присутні висловили свої думки і більшість були згідні з думкою – перед тим, як щось зробити треба зважити всі наслідки. Вчитися планувати важко,але цей процес приносить задоволення,адже скеровує людину на дорогу щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар