четвер, 19 березня 2015 р.

«Шевченкове слово у віках не старіє»

Саме під  такою назвою в Ужгородській центральній міській бібліотеці відбулося літературно-мистецьке свято, присвячене 201-ії річниці від дня народження славетного сина України – великого поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

«Реве та стогне Дніпр широкий» -  з цих слів розпочалося свято,адже саме з цих рядків йде початок Шевченка, як поета.  Цей твір став відомою народною піснею, і  другим гімном, який знають у Європі і в  усьому  світі.  
    

Свято супроводжувалося музичними композиціями від ансамблю народних інструментів Ужгородського музичного училища ім. Д.Задора. 



Студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу, призери конкурсу читців поезій Шевченка «Поет гніву чи геній любові» - Гоцу Крістіна,  Гаврилко Леся,  Озимок Вікторія, Шийка Мар’яна - вдало передали манеру виконання поезії Т.Г.Шевченка.


Ціною героїв Майдану – Небесної  сотні - які  поклали свої життя за нашу свободу, ми тепер виборюємо справжню Незалежність, про яку мріяв великий кобзар Т.Г.Шевченко і про яку вже  ніхто не зможе сказати, що воля і свобода далися Україні надто легко.
Найкращим пам’ятником  Великому Кобзареві буде будівництво нової, вільної, очищеної кров’ю боротьби  України!
Ми нащадки, будемо  завжди берегти у своєму серці  той вогник любові до Вітчизни, який  запалив поет своїми безсмертними творами.



Немає коментарів:

Дописати коментар