середу, 28 листопада 2012 р.

Зроби свій вибір - збережи життя!


"Зроби свій вибір - збережи життя!" - під таким гаслом в Ужгородській міській бібліотеці пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який був вперше проголошений 1 грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
Працівники бібліотеки Світлана Баран та Марина Галаговець ознайомили присутніх про велику загрозу сьогодення - СНІД.
У 1981 році мало хто звернув увагу на повідомлення у щотижневому звіті про захворюваність і смертність, що випускається в Атланті, в якому повідомлялося, що в Лос-Анджелесі 5 молодих гомосексуалістів захворіли рідкісною формою пневмонії і  двоє з них померли. У всіх хворих таємничим способом відмовляла імунна система. Саме тоді світ вступив в еру СНІДу. Людство живе у страху перед цією недугою. Цифри про чисельність хворих стрімко зростають і вже стають застарілими на момент публікації.
Директор Ужгородського міського центру соціальних служб для дітей, сімї та молоді Іван Іванович Фленько детально розповів про СНІД і 
закликав бути обережними. Адже саме молоді люди є найбільш уразливими. Зазвичай це гомосексуалісти, бісексуали, повії та наркомани, життя яких вільне від усяких моральних норм та принципів. Але, на жаль, жертвами СНІДу стають невинні немовлята, породілі, пацієнти, яким часто переливали кров, використовуючи інфіковані нестерильні інструменти. Іван Іванович також наголосив, що дискримінація людей, які живуть з ВІЛ  - це порушення прав людини.
В акції взяли участь студенти комерційного технікуму та студенти Ужгородського коледжу мистецтв. Студентки режисерського відділення коледжу представили коротку виставу про СНІД.


Також було представлено документальний фільм про талановитого музиканта Фредді Меркюрі, якого спіткала трагічна доля. В залі оформлено книжкову виставку «Обери життя», де розміщено корисну інформацію по темі.                                                                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар