субота, 31 серпня 2024 р.

Літературно-музичний вечір «ЛЮБОВ І КВІТКА»

Сьогодні, 31 серпня в Ужгородській публічній бібліотеці пройшов літературно-музичний вечір «ЛЮБОВ І КВІТКА», присвячена відомому письменнику, український прозаїку, драматургу, літературному критику і культурно-громадський діячу Григорію Квітці- Основ’яненку .


Вечір розпочала модератор та ведуча заходу Лариса Максимук , яка розповіла про біографію і творчий шлях основоположника художньої прози в новій українській літературі. Глядачі переглянули уривки з творів письменника «Конотопська відьма», «Сватання на Гончарівці», «Щира любов» та уривок з байки «Скрипка та барабан», які виконали актори-аматори.
Протягом вечора глядачі мали можливість поринути в минуле, пригадали знайомі та відкрили нові імена, почули цікаві відомості і побачили інсценовані уривки з творів у виконанні акторів-аматорів.



Під кінець заходу учасники та глядачі поспілкувалися та запропонували аудиторії свої аматорські твори –основна тема якої була ЛЮБОВ.
Захід пройшов в рамках Ініціативи «Бережи, твори, живи, моя Україно».



понеділок, 12 серпня 2024 р.

Сесія YABC: Молодь як агенти поведінкових змін

Рівні інструкторки із Закарпатської обласної та Ужгородської міської організацій Товариства Червоного Хреста України провели унікальну сесію YABC для молоді Ужгорода, створивши можливість зануритися в емоційний досвід через інтерактивні ігрові ситуації.


YABC - це не просто навчання, а реальний досвід, що допомагає молодим людям зрозуміти, як стереотипи та упередження, засновані на фізичних характеристиках або особистій ідентичності, можуть впливати на людей, призводячи до стигматизації, маргіналізації та дискримінації.



Молодь відчула, як важливо боротися з такими явищами, і навчилася протистояти їм у повсякденному житті.



Дякуємо нашим активним учасникам за їх інтерес, ентузіазм та бажання змінювати світ на краще!