субота, 20 січня 2024 р.

«Спільното! Chek»

 «Спільното! Chek», під такою назвою 20 січня в Ужгородській публічній бібліотеці пройшла надзвичайно цікава і плідна зустріч представників молодіжних громадських організацій : УАЛ, ФРІ, Пласт, БУР, Youth Space. Зустріч організували студенти ужгородського осередку Української Академії Лідерства . 

Представники молодіжних ГО наголошували наскільки вони зацікавлені в розвитку своєї країни та міста, вони хочуть саморозвиватися і мати сильну спільноту однодумців.

Член організації “Пласт”  розповів про важливість патріотичного самовиховання української молоді, а також повідомив, що “Пласт” – найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу та об’єднує пластунів України й української діаспори. В Україні кількість пластунів понад 6 000 осіб. У “Пласті” розвивають лідерство, фізичну вправність, творчі здібності та зберігають вірність традиціям. 

Представник ГО «Простір молоді» теж розповів присутнім, що їхня  громадська організація  об’єднує ініціативну молодь та лідерів громад задля розвитку навиків і компетенцій, реалізації інноваційних ідей та проєктів. 

Наголосив, що їхня місія – сприяти створенню сильного громадянського суспільства.

Представники  Ужгородської ФРІ розповіли, що їхня організація була створена в липні 2002 року. Віталій  Солонтай разом з друзями заснували громадську організацію “ФРІ”. За декілька років її осередки розрослися по всій Україні, а ужгородський осередок, хоч і з перервою, активно продовжував і продовжує свою роботу. 

Представниця Будуємо Україну Разом (БУР Закарпаття) розповіла про волонтерський рух української молоді. Наголосила на тому, що це спільнота волонтерів та прихильників, що розвиває громадянську свідомість за допомогою волонтерських акцій взаємодопомоги та культурно-освітніх заходів. Тут акумулюється БУР енергетика і є місце для генерування та втілення ідей, допомагають створювати молодіжні простори.










Немає коментарів:

Дописати коментар