четвер, 1 червня 2023 р.

Завершення безкоштовних курсів словацької мови для учнів ужгородських шкіл, які були організовані мовною школою «iCan School» та благодійним фондом Олени Куротової зі Словаччини

 Сьогодні завершились безкоштовні курси словацької мови для учнів ужгородських шкіл, які були організовані  мовною  школою «iCan School» та благодійним фондом Олени Куротової зі Словаччини, які стартували 27 січня 2023 року на базі публічної бібліотеки та бібліотеки-філії  №2 Комунального закладу «Ужгородська публічна бібліотека» Ужгородської міської ради. Директорка установи Людмила Ленарт та бібліотечні працівники створили сприятливі умови для навчання дітей, а бібліотеки підтвердили свій статус не тільки культурних, але й освітніх установ.  

Завдяки цьому проєкту 35 ужгородських дітей вивчили словацьку мову за методикою та освітніми матеріалами розробленими школою iCan. 

На курсах учні вивчали письмове та усне мовлення, що дало можливість їм розуміти та спілкуватись словацькою мовою. 

Міський голова Богдан Андріїв, привітав всіх присутніх з Міжнародним днем захисту дітей та подякував словацьким гостям за такий вагомий проєкт. Також, на заході були присутні заступник міського голови Вадим Борець, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук  та начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними та благодійними організаціями Юліана Бокоч.

Представниця Закарпатського обласного Товариства словацьких жінок «Довіра» Яна Дудаш висловила слова подяки за вагомий вклад в  українсько-словацькі взаємозв’язки.

Засновниця і директор мовної школи iCan та розпорядник Фонду Олена Куротова представила презентацію школи і результати проєкту «Словацька мова для ужгородських школярів».

Завершальним підсумком заходу стало слова вдячності бібліотекам та вручення книг.











Немає коментарів:

Дописати коментар