пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Акція «Тільки не мовчи…»

 Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) в Україні проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». 

Акція розпочинається 25 листопада – в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Ужгородська публічна бібліотека щороку теж долучається до акції і сьогоднішня  правознавча зустріч пройшла під темою «Тільки не мовчи…» (домашнє насильство). 

Проблема насильства в сім’ї примушує говорити про себе на повний голос. Тому дуже важливо проводити бесіди, особливо серед студентів. Адже, на жаль, не всі знають як знайти вихід з цієї нелегкої ситуації.

На зустріч з студентами Ужгородського музичного коледжу  була запрошена начальниця відділу комунікації та правопросвітництва регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Дудаш та заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Ужгородського місцевого центру Марія Рошко.

Діалог був про профілактику жорстокої поведінки, непорозуміння в сім’ї, адже насилля не завжди можна побачити, бо в більшості воно приховане від інших під страхом, або почуттям сорому. 

Також фахівці розповіли про види насильства та кримінальну відповідальність за їх скоєння. 

Під час заходу, всі присутні отримали інформаційно-правові буклети про заходи щодо протидії насильства та порядок правового захисту. Також, переглянули відео «Домашнє насильство: діти між двох вогнів» з фактами про прояви домашнього насилля.








Немає коментарів:

Дописати коментар