середу, 15 січня 2020 р.

Презентація збірки поезій М. Попович-Павлік "Коні мої нековані"



Днями в Ужгородській центральній міській бібліотеці відбулася презентація збірки поезій ужгородської поетеси Марини Попович – Павлік «Коні мої нековані». Народилася поетеса 14 березня 1986 року у 

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.с. Золотарево Хустського району на Закарпатті. Закінчила Ужгородський коледж культури і мистецтв, Київський національний університет культури. За фахом хореограф, але мистецтво слова теж близьке її душі.

Презентована поетична збірка – друга у її творчому доробку, перша – «Поділюся неспокоєм» побачила світ в 2016 році. 

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.У книзі  «Коні мої нековані», як і у своїй дебютній, поетеса не зраджує сподівань читача – постає перед ним щирою і зрілою, принциповою і тендітною, відвертою і максимально відкритою у висловленні своїх почуттів.

Захід розпочався з колядок, які виконав народний фольклорно – етнографічний ансамбль «Ужгород», учасником якого є п.Марина. 
Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.Марина Попович – Павлік розповіла присутнім, що на написання поезії її надихають  рідні, близькі та звичайно ансамбль "Ужгород", який є її "другою сім’єю".
На презентації виступив керівник ансамблю Віктор Шостак, який розповів про  творчість авторки, а також поділився своїми враженнями про книгу. 

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.



Високу оцінку дав головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір, який  охарактеризував неповторність та неперевершеність поезій Марини.

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.
Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.Щоб підтримати свою колишню  студентку, на захід завітали голова комісії «Видовищно – театралізованих заходів», старший викладач Ужгородського інституту культури та мистецтв Оксана Шип та викладач – методист «Інформаційної,бібліотечної та архівної справи» Ужгородського інституту культури та мистецтв Марія Стойка. Викладачі поділилися спогадами про Марину – студентку та висловили свої враження від нової поетичної збірки. 

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.Протягом всього заходу артисти народного фольклорно – етнографічного ансамблю «Ужгород»  зачитували вірші поетки, які їх найбільше вразили. 

Презентація супроводжувалася танцями та співами у виконанні ансамблю.

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.

Світлина від Ужгородська центральна міська бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар