четвер, 25 липня 2019 р.

Інформаційна година «Моральні аспекти Християнства»

Сьогодні, 25 липня в Ужгородській центральній міській бібліотеці пройшла інформаційна година «Моральні аспекти Християнства», з нагоди відзначення святкування Дня Хрещення Київської Русі.
Бібліотекар читального залу Андріана Гузак розповіла про те , що духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями.
Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра.
Тож звернімо свій погляд до сивої давнини, коли 1028 років тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення.
Складним і тернистим був шлях духовного відродження. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть.
В читальному залі розгорнута книжкова виставка «Хрещення Київської Русі. Історія віків». До уваги користувачів представлені культурологічні, книги про історію, традицію християнства, його розвиток в Україні, а також зразки вітчизняної художньої літератури, присвячені події хрещення східних слов’ян у 988 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар