вівторок, 10 листопада 2015 р.

«Мова моя дана Богом народу"

З нагоди  Дня української писемності та мови  в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської міської бібліотеки провели тематичний вечір . 
Рідна мова – це мова народу, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину  з її народом,  з попередніми поколіннями,  їхніми духовними надбаннями.  Захід   урочисто  розпочався  з гімну України .
Також  присутні  мали можливість переглянути відео про нашу чарівну мову, ознайомилися з цікавими фактами походженням та етапами розвитку письма. Все це гармонійно доповнювали виступи студентів Ужгородського державного  музичного училища ім. Д. Задора.


Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні.

Представники влади, Дурунда Оксана Степанівна - головний спеціаліст обласного управління культури Закарпатської ОДА та начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради  – Бабров Євген Володимирович  не змогли залишитися осторонь цієї значної  події та завітали до нас  на свято.


Книжкова виставка «Єдиний скарб у тебе – рідна мова»


привернула до себе багато уваги, присутні настільки захопилися представленою на ній літературою, що навіть влаштували селфі-фотосесію на фоні виставки.  Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене.

                       

Немає коментарів:

Дописати коментар