пʼятницю, 27 червня 2014 р.

"Основний Закон держави"

26 червня в приміщенні ужгородської міської бібліотеки відбулось засідання круглого столу, приуроченого до 18-ї річниці Конституції України. 
На сьогоднішній день це дуже актуальна тема у звязку з подіями, які відбуваються в нашій державі. 




Прийняттям даного документа в 1996 році ознаменувався початок становлення і розвитку нової демократичної і незалежної країни, закріпило правові основи України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.


Працівники бібліотеки Мандзинець Марина та Баран Світлана зробили невеличкий екскурс в історію української Конституції.

До участі у круглому столі були запрошені представники Головного управління юстиції у Закарпатській області Буц Богдана Олександрівна та Тимчук Леся Михайлівна, які розповіли про сучасний стан Конституції в нашій державі та про проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)". Також за круглим столом був присутній юрист міського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді Мельник Андрій Володимирович. Він поділився своїми поглядами на Конституційний лад в нашій державі, які переваги та недоліки ми маємо на сьогоднішній час.

Дуже активно обговорювалось теперішнє політичне становище в Україні, адже ця тема не залишає байдужим нікого. Кожен з присутніх мав змогу висловити свою точку зору з цього приводу.
Конституційний процес в Україні не завершується прийняттям Основного Закону. Українське суспільство повинно розвиватися, дотримуючись цього важливого документа, реалізуючи його в життя.


В читальному залі оформлена книжнова виставка "Конституція - найвищий Закон України"

Немає коментарів:

Дописати коментар