четвер, 21 березня 2013 р.

Відкриття Ужгородського фотоклубу «Ракурс»

16 березня у приміщенні ужгородської центральної міської бібліотеки відбулося відкриття фотоклубу “Ракурс” — безкоштовного клубу, відвідати який мають можливість усі, хто бажає навчитися основам фотографії або вдосконалити свої навики у фотомистецтві.


Фотографуючи, ми назавжди зберігаємо дорогу для нас мить. Кожен з нас прагне зберегти важливі моменти життя саме на гарних, якісних фото.
Однак для того, щоб фотографувати згідно з правилами композиції, а також розібратися належним чином в усіх налаштуваннях фототехніки, потрібна допомога досвідчених спеціалістів. Тому громадська молодіжна організація “Асоціація молодіжних ініціатив краю” підтримала ідею акивіста та фотографа-аматора Юрія Ломакіна в організації фотоклубу “Ракурс”. Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради надало приміщення для засідань фотоклубу та здійснює інформаційну підтримку.



Можливостей для розвитку фотографічного мистецтва сьогодні багато: це і вдосконалення сучасної фототехніки, й існування різноманітних програм обробки зображення. Для фотолюбителя, який у майбутньому хоче стати професіоналом, розібратися самотужки у такому потоці інформації нелегко. Організатор фотоклубу Юрій Ломакін зазначив:

“Сьогодні в Ужгороді немає відкритого для широкого загалу початківців безкоштовного фотоклубу. Для молоді важливо створювати гуртки по інтересах, адже не кожен має змогу сплачувати кошти за навчання у фотостудіях. Ми повинні працювати як злагоджена команда. Усі ми маємо рівні права один перед одним і будь-які ідеї кожного тільки вітаються. Я радий, що кваліфіковані фотографи-професіонали погодилися провести безкоштовні лекції для учасників нашого фотоклубу”.



Організатори також зазначили, що для членів фотоклубу будуть створені постійні картки на знижку для друку фотографій в Ужгороді.

Фотоклуб допоможе початківцям розвивати не тільки їх технічні навики фотографії, але й запровадити в життя свої художні ідеї. Після теоретичного курсу відбудуться фотовиставки, у яких зможуть взяти участь учасники фотоклубу та всі бажаючі. Протягом наступних тижнів проводитиметься теоретичний курс фотографії, а коли стане тепліше — учасники клубу їздитимуть на спеціальні пленери.



Очільник громадської молодіжної організації “Асоціація молодіжних ініціатив краю” Петро Ренжин подав ідею створення у квітні відкритої фотовиставки аматорів-початківців на Театральній площі в Ужгороді. Це дасть змогу молодим фотографам представити свої роботи широкому загалу. Для цього потрібно тільки відібрати декілька своїх найкращих фотографій.

Відкриття “Ракурсу” відвідав Дмитро Крестьянінов — директор «Bürger Art-Cafe» на Проспекті в Ужгороді. Дмитро Крестьянінов запросив усіх бажаючих долучитися до фотовиставки, яка проходитиме в арт-кафе. Зокрема на скляній вітрині закладу планують розмістити чорно-білі фото. Суворих вимог до тематики фотографії немає: це можуть бути як пейзажі міста, так і гарні портрети.



Відкриття “Ракурсу” пройшло у дружній атмосфері. Любителі фотографії знайомилися, спілкувалися, ділилися думками та своїм баченням художньої фотографії. Найближчим часом пройдуть лекції на тему дитячої фотографії та методики малювання світлом.

Немає коментарів:

Дописати коментар