понеділок, 17 грудня 2012 р.

Регіональний форум" Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості"


На всій території України створена мережа понад 1000 бібліотек, які оснащенні сучасним обладнанням та мають доступ до Інтернету. Ці бібліотеки все більше стають місцем проведення громадськими організаціями заходів, зустрічей в рамках їх діяльності. 
З метою залучення більше бібліотек та неурядових організацій до співпраці 14 грудня в м. Хмельницьк відбувся регіональний форум "Партнерство бібліотек та НУО: нові можливості" за сприяння програми "Бібліоміст". Форум зібрав представників громадських організацій та бібліотек з Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано - Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської Хмельницької та Чернівецької областей. 
Делегація із Закарпаття була найчисленнішою – 21 представник. Серед них також були і бібліотекарі Ужгородської міської централізованої бібліотечної системи Олена Бандурка та Марина Галаговець. 
Учасники форуму довідалися про успішний досвід співпраці між бібліотеками та неурядовими організаціями, про який розповів Андрій Вишняк – регіональний представник програми Бібліоміст на Закарпатті, також обговорили можливості та перепони розвитку партнерств.
Як зазначив Андрій Вишняк, така співпраця є дуже актуальною, і має великі вигоди,як для бібліотек, так і для громадських організацій. Для бібліотек це новий досвід співпраці і досвід реалізації проектів, перетворення бібліотеки на реальний центр громади, відкриття нових методів організації просвітницької діяльності серед населення та інші. Для НУО це наявність сталих та професійних партнерів, що мають розгалужену мережу, залучення нових волонтерів, які мають визнання у громаді, звичайно, це і новий досвід співпраці з бібліотеками. Наталія Новакова – координатор по роботі з партенрами програми Бібліоміст розповіла про можливості та ресурси сучасної бібліотеки. 
Ужгородська міська бібліотека має всі ресурси для співпраці з громадськими організаціями. Працівники бібліотеки збагатилися ідеями для нових проектів, сподіваємось, що на бібліотеку чекає успішна співпраця з громадськими організаціями.



Немає коментарів:

Дописати коментар