неділю, 9 грудня 2012 р.

Програма розвитку бібліотек та бібліотечної справи на 2013 - 2015 роки

В п'ятницю 7 грудня відбулося пленарне засідання сесії Ужгородської міської ради. Під час засідання депутатами було розглянуто понад 80 питань всіх сфер діяльності міста. Одне з цих питань стосувалося і бібліотек . На засіданні було ухвалено рішення про Програму розвитку бібліотек та бібліотечної справи на 2013 - 2015 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми 206 тис. грн.: 137 тисяч – з міського бюджету і ще 69 тисяч гривень з інших джерел фінансування.

      Основною метою Програми є підвищення якості бібліотечного обслуговування, залучення якомога більшого числа населення міста до користування бібліотеками, що сприятиме росту інформованості, освіченості громадян, їх активній участі у житті громади.

Основні завдання Програми:
- поповнення бібліотечних фондів, забезпечення  бібліотек міста необхідним мінімумом вітчизняної та зарубіжної книжкової продукції, періодичних видань;
- популяризація книги та бібліотеки, заохочення до читання через творчокомунікативні заходи;
- всебічне сприяння освіті та навчанню, розвитку інформаційної грамотності населення, збереження інтелектуальної спадщини нації;
- створення умов для  ініціювання бібліотечними працівниками новацій, спрямованих на впровадження актуальних форм і методів бібліотечно-інформаційного обслуговування різних груп користувачів;
- використання сучасних інформаційних технологій та інформаційних ресурсів;
- підвищення фахового рівня персоналу бібліотек, здійснення наукових досліджень, партнерських програм тощо;
- розширення доступу до інформаційних ресурсів урядових, громадських та міжнародних організацій, інших електронних бібліотек за допомогою інтернет-технологій.
      Програма також має на меті покращення можливостей щодо забезпечення більш якісним рівнем інформування широкого загалу населення, шляхом надання додаткових видів платних послуг.

Маємо надію, що ця Програма суттєво вплине на якість бібліотечного обслуговування, це ще один крок до "сучасної бібліотеки".

Немає коментарів:

Дописати коментар