пʼятниця, 28 липня 2023 р.

"Тисячоліття державності"

 🇺🇦День Української Державності цьогоріч відзначається вдруге. Утім наша історія тисячолітня: багата яскравими перемогами і гіркими поразками, щасливими моментами і болючими подіями, великими постатями та людьми, які постійно прагнуть нас знищити… Але ми вистоюємо, відчайдушно боремося за свободу і незалежність, пишаємося своїми досягненнями і надихаємося новими мріями!

День Української Державності - день, який підтвердить тисячолітню історію нашої культури, нашої самобутності, традицій та звичаїв. Також 28 липня у православних християн традиційно відзначається як День хрещення Київської Русі та князя Володимира. 📜 За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Українській державності більше тисячі років. 

📖Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації. 

Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Саме тому датою для свята державності обрали 28 липня.  🗓

Ми вільні і незламні, ми найбагатші, бо маємо свою історію і найщасливіші, бо маємо свою супер силу, адже ми - українці! Ми були, ми є і ми будемо!

З нагоди визначної дати, фахівці головної бібліотеки міста підготували тематичну книжкову виставку  та запрошують усіх охочих до огляду!💛💙







Немає коментарів:

Дописати коментар