середу, 17 липня 2019 р.

«Я МАЮ ПРАВО!»

Відтепер відвідувачі Ужгородська центральна міська бібліотека зможуть розширити свої знання в галузі права, адже фонди бібліотеки поповнились буклетами та плакатами з актуальними повідомленнями загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Так, у вівторок, 16 липня, з метою поширення інформаційних матеріалів, представник Закарпатської юстиції Леся Тимчук завітала до Ужгородської центральної міської бібліотеки.
Наш фахівець розповіла працівникам та користувачам Ужгородської центральної міської бібліотеки про ініціативу Уряду, спрямовану на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батькивідповідальними, - #ВідповідальнеБатьківство, зокрема, послугу "Муніципальна няня", податкову знижку на навчання та розвиток дитини, соціальну допомогу для важкохворих дітей.
Крім цього, бібліотечні працівники ознайомилися з новою правопросвітницькою кампанією #ЯМаюПравоБутиПрисяжним, що реалізується Міністерством юстиції України спільно з Державною судовою адміністрацією України. При цьому, дізналися про те, що особа, яка виявила бажання стати присяжним, має звернутися до місцевої ради із заявою про включення до списку присяжних. Саме органи місцевого самоврядування формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, відповідають вимогам до присяжних та дали згоду бути присяжними. «Бути присяжним – почесно, цікаво та відповідально! Ставайте присяжним – беріть участь у здійсненні правосуддя», - рекомендувала представник Закарпатської юстиції працівникам міської бібліотеки.
У зв’язку з проведенням нового етапу всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу», важливою для всіх прозвучала інформація про виборчі процедури на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, а також куди повідомляти про порушення на виборчих дільницях.

Немає коментарів:

Дописати коментар