четвер, 29 березня 2018 р.

Ювілейний вечір творчості "Легенда нашого краю"-до 85 річчя до дня народження Юрія Чорі


29 березня в Ужгородській міській центральній  бібліотеці пройшов ювілейний вечір творчості «Легенда нашого краю», присвячений до 85 –річчя корифея закарпатської прози, поезії та драматургії, а ще палкого фольклориста та народознавця, якого добре знають і вельми шанують у нашому краї Юрія Семеновича Чорі.
Ведучі бібліотекар читального залу Андріана Гузак та Михайло Бабидорич - поет, член Спілки журналістів України розповіли про основні віхи життєвого і творчого шляху.
На славний ювілей  завітали родичі, друзі та  шанувальники його таланту.alt
Грамотою та подарунком від міського голови  ювіляра привітала начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Василиндра Ольга Михайлівна.
Почесну подяку від губернатора області вручила головний спеціаліст департаменту культури Закарпатської ОДА Дурунда Оксана Степанівна.
altЗаслужений працівник культури Юрій Федорович Глеба  згадав багато гарних моментів їхньої творчої дружби.
До святкування приєдналася і Ужгородський музичний коледж ім..Д.Задора., студентка 4 курсу Ірина Москаль виконала музичні композиції на гітарі.
Святковий настрій своїми неперевершеними музичним виконанням створили народна артистка України Клара Лабик та народний артист України Петро Матій.
  Художник Василь Брензович вручив автопортрет від  Професійної спілки
художників.
Чимало привітань та побажань Юрій Семенович почув від Заслуженого вчитель  України М.Алмашія, від відомого в нашому краї юриста та правозахисника Василя Кузя, від історика-краєзнавця Д.Попа та ін., а Закарпатський письменник Юрій Шип висловив свої побажання у віршованій формі.










Немає коментарів:

Дописати коментар