вівторок, 26 квітня 2016 р.

«Чорнобиль - гіркий спомин і великий біль.

До 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської ЦМБ відбувся вечір-пам’яті «Чорнобиль - гіркий спомин і великий біль» 
Присутні зібралася щоб віддати шану тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на атомній станції і тим, хто був змушений залишити рідні домівки – евакуйованим та переселенцям із зони відчуження, усім тим, кого торкнулася чорним крилом ця страшна біда.
Чорнобиль увійшов в історію назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф. Аварія на Чорнобильській АЕС стала найбільшою трагедією за всю історію атомної енергетики. Людство побачило, як небезпечна сила атома, позбавленого контролю, і як важко приборкати цю силу. Силу, смертельна небезпека якої полягає не тільки у вибухах та пожежах, а й у невидимій, без запаху, кольору та смаку радіації, яка забирає життя у всього живого. 
Запрошеним гостем був очевидець, ліквідатор аварії на
Чорнобильській АЕС Тарас Іванович Шаварін, який поділився спогадами про ці страшні події .
Минуло 30 років з дня найбільшої техногенної катастрофи. Огороджена від усього світу тридцятикілометрова зона відчуження поступово заліковує свої рани. Народилося й виросло нове покоління людей. Але біль трагедії не стихає. Мертві, вкриті травою, запорошені пилом міста зони залишаються мовчазними пам’ятниками людському горю. І цей біль ще надовго залишиться в нашій пам’яті, в нашому серці і, на жаль, у нашому житті.
До уваги користувачів було продемонстровано короткометражний фільм «Чорнобиль 30 років потому», жахливі кадри якого змусили задуматись кожного із присутніх.
В читальній залі, працівниками бібліотеки, було оформлено книжкову виставку «Чорнобиль - трагедія та подвиг», яка користується великим попитом серед користувачів.





Немає коментарів:

Дописати коментар