пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

«Революція гідності ми маємо пам’ятати

  Сьогодні в Ужгородській міській бібліотеці відбулося засідання круглого столу До Дня Гідності та Свободи.
Учасники зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Засідання розпочалося з Гімну України. Обговорення відбувалося під жахливі кадри подій на майдані. До уваги присутніх було продемонстровано відео «Молитва за Україну». 



     Євромайдан - це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Хвилиною мовчання було вшановано Героїв Небесної Сотні. Дізнатися більше та побачити обличчя тих, хто віддав своє життя за нашу свободу, учасники засідання мали змогу переглянувши відео «Вічна слава героям Майдану» . 


     Запрошеним гостем був голова громадської організації «Закарпатська громада», учасник Євромайдану та волонтер Карпатської Січі - Борис Кондратюк, який поділився спогадами про страшні події під час Революції Гідності, розповів цікаві факти із гарячих точок. Також ознайомив присутніх з фотовиставкою із зони АТО під назвою «Війна за мир», яку вже мали змогу побачити ужгородці . Саме ця виставка незабаром буде презентована в країнах Східної Європи. 


  Запрошена гостя, провідний спеціаліст Ужгородського міського центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді - Бабкіна Анжела Олексіївна, яка є свідком конфлікту на Донбасі поділилася болісними спогадами.


       Правознавець – Михайло Тємнов висловив свою думки про моральні цінності та людську гідності.
    Багато уваги привернули до себе нові видання присвячені подіям, які відбуваються в Україні з 2013 по 2015роки.
    Учасники Революції Гідності, учасники АТО на сході України показали і продовжують показувати приклад патріотизму, мужності, гідності українського народу.
       ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! Саме цими словами Круглий стіл з нагоди відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи було завершено!

Немає коментарів:

Дописати коментар