четвер, 22 серпня 2013 р.

«Свято вимріяне поколіннями»





Днями, на передодні 22-ї річниці Незалежності України в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської міської бібліотеки відбулося засідання круглого столу на тему : “Свято вимріяне поколіннями”. В засіданні взяли участь представники міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, працівники бібліотек, активні користувачі бібліотеки.
      Відкрила засідання Марина Галаговець - бібліотекар І категорії, яка зробила невеличкий екскурс в історію нашої держави.
       Викладач кафедри міжнародних відносин та спеціаліст міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, зазначив, що розбудова громадянського суспільства має бути проведена в життя у співвідношенні особи, суспільства і держави, яка дозволила б не тільки змінити сьогоднішній менталітет людини, але й сприяти формуванню вільної особи з високою політичною, економічною і правовою культурою, яка усвідомлює свою цінність і гідність.

В ході засідання на обговорення були винесені наступні питання, зокрема: історичні віхи розвитку незалежної України; розвиток громадського суспільства на теренах району; роль права у нинішньому суспільстві..

Сьогодні часто можна почути, що наша країна ще дуже молода. Дещо дивно звучать такі слова, адже Україна має тисячолітню державну історію, яка сягає ще часів Київської Русі. Однак таке твердження все ж таки слушне, бо можливість по-справжньому творити власну державу українці вибороли лише тоді, коли Україна відділилася від Радянського Союзу та було проголошено її незалежність. Ці події стали своєрідним початком розвитку Незалежної України.

В читальному залі була оформлена книжкова виставка «Моя земля – це Незалежна Україна»

  

      Закриваючи засідання круглого столу, Ірина Іванівна – методист Ужгородської ЦМБ, привітала усіх присутніх з наступаючим, самим головним для нашої держави святом , - Днем незалежності України та побажала і надалі бути активними учасниками громадського суспільства та гідними незалежної держави України.




Немає коментарів:

Дописати коментар