вівторок, 23 квітня 2013 р.

ЇЇ величність книга


     23 квітня в Ужгородській міській центральній бібліотеці відзначали Всесвітній День книги. Це знаковий день для світової літератури,знаковий день для тих ,хто пише, хто видає, хто працює з книгою, а також для тих,хто її любить,а отже для всіх нас!
     Сьогодні немає людини,яка б не зверталася до духовного надбання цивілізації. Бібліотека є тим осередком духовності, де зібрані в друкованій формі думки, мрії, факти тисячі авторів. А розібратись в безмежному морі літератури нам допомагають саме бібліотечні працівники, що поєднали свою долю з книгою. Вони працюють для книги, а книга працює на нас.
  Ужгородська міська централізована бібліотечна система обслуговує понад 21 тисячу користувачів. До бібліотек приходять жителі нашого міста різного віку, відповідно з різними запитами, і ці запити завжди в повному обсязі задовольняються.
     
Ведучі вечора студентки 2 курсу бібліотечного відділення Ужгородського коледжу культури та мистецтв Попдякулик Олександра, Козак Наталія, Стегура Василина, Гудак Христина розповіли як створювали перші книги. З давніх – давен люди прагнули до знань,проте людська пам'ять – не такий надійний засіб зберігання знань для подальшої їх передачі. Отож прадавні люди були змушені вигадати письмо,щоб наступні покоління не забували здобутих у важкому труді знань. Присутнім було продемонстровано еволюцію від перших глиняних табличок до сучасної електронної книги.
    Сьогодні книги відійшли на другий план,відкриваються бібліотеки без книг, де друковані видання замінені електронними, в павутині Інтернету ми можемо знайти будь-яку інформацію,будь-яку книгу. Але «жива» книга – це дещо інше. Надруковане завжди залишиться надрукованим. Книжки змінюють людей, їхні уявлення про світ, а врешті-решт сам світ. Потрібно завжди пам’ятати рядочки «Спочатку було слово!»
    Присутніми на святі були всі поціновувачі духовності, вірні друзі бібліотеки, і,звичайно, книги.
  Протягом вечора виступили Ганна Бандурка директор Ужгородської централізованої бібліотечної системи, Ганна Черевко викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв, проводилися вікторини, співали коломийки, переглядали відеозаписи і гарно проводили час. Відзначили номінації, в яких користувачі бібліотеки були найбільш активними протягом року.
В номінації «Кращий користувач року» отримав подяку бібліотеки та книгу Рона Хаббарда Сергій Дмитрович Федака доктор історичних наук, професор Ужгородського національного університету, письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України,який відзначив,що з задоволенням прослухав відео-лекцію та подякував організаторам свята. В номінації «Кращий волонтер року» отримала подяку бібліотеки та книгу автора Рона Хаббарда Іванчулинець Ірина Григорівна.
В номінації «Кращий учасник просвітницьких заходів» отримала подяку бібліотеки та книгу автора Рона Хаббарда – Мурга Оксана Василівна викладач музичного училища ім.. Д.Задора.
В номінації «Кращий партнер бібліотеки» отримав подяку бібліотеки  книгу автора Рона Хаббарда – Фленько Іван Іванович – директор міського центру соціальних служб для  сім’ї,дітей та молоді.
     Отже, звичайна книга, перший Буквар, підручники з різних дисциплін, тонесенький томик поезії, в якому були описані перші почуття, захоплюючий детектив та здійсненна фантастика, і все це -  книга.
Тож читайте, читайте і ще раз читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар