четвер, 24 січня 2013 р.

Презентація книги

30 січня о 16.00 в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської міської бібліотеки відбудеться презентація книжки Стефана Есселя "Обурюйтесь!".

"Маніфест Есселя "Обурюйтесь!" став знаменитим ще до його написання - надто вже легендарна постать співавтора Загальної декларації прав людини. Однак успіх тексту перевершив сподівання - він вдарив у найчутливішу точку нинішнього світу - збайдужіння людей. Загалом зміст твору можна передати однією фразою Шевченка "Будьте люде!" - Тарас Стецьків, депутат ВР України VI скликання.

В книжці, виданій у майже сорока країнах світу, Стефан Ессель точно виклав свій погляд на Ізраїль, Палестину, висловив свою велику шану засновнику ООН, президенту США Франкліну Рузвельту, зупинився на питанні ненасильства.

На питання: Чи потрібна нам, українцям, книга "Обурюйтесь!"? Що можемо з неї почерпнути для себе? відповість автор перекладу на українську мову Віктор Мотрук. 

Читаючи маніфест виникає безліч й інших запитань,і безліч підстав для обурення. Але Стефан Ессель закликає пам'ятати дві речі: перша - це його твердження, що "байдужість - найгірша з позицій"; друга - "у жодному випадку не можна поступатися правами".

Отож, приходьте, ставте запитання, "Обурюйтесь"!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар